Bra info!

Kolla vad jag hittade på den här hemsidan. Lånad information och text.


Gäddhänget

Beror på: Låga nivåer av manligt könshormon, testosteron, som även kvinnor behöver. Testosteron hjälper till att bygga upp - och behålla - muskler. Vid låga halter lagrar kroppen fett i stället för att bygga muskler.

Så ska du träna: Tuff styrketräning med tunga vikter. Gärna övningar som engagerar stora muskelgrupper. Med så kallad funktionell träning kommer du åt många muskler samtidigt.

Ät så här: Mycket grönsaker och protein i form av kött, fisk, fågel och ägg. Ta gärna tillskott av omega-3.

Lev så här: Ett glas rött vin emellanåt kan hjälpa till att jämna ut balansen mellan testosteron och östrogen.

 

Valkar under brösten

Beror på: Din förbränning i kroppen är låg och du har troligen liten muskelmassa. För lite muskler kan bero på att du har bantat mycket så att musklerna försvunnit under svältperioderna. Eller så använder du inte musklerna tillräckligt mycket - då försvinner de.

Så ska du träna: Styrketräna för att få mer muskler som höjer förbränningen på sikt. Konditionsträna för att öka förbränningen direkt.

Ät så här: Se till att få i dig protein vid alla måltider. Det dämpar även sötsuget och hjälper dig tömma fettdepåerna.

Lev så här: Grönt te stimulerar förbränningen i kroppen. Drick ett par koppar om dagen.

 

Kärlekshandtag + fett under behåbandet

Beror på: Du äter för mycket kolhydrater som potatis, pasta, ris och gryner. Du kan ha en viss insulinresistens som gör att kroppen inte lagrar in sockret i blodet på rätt sätt. Det är framför allt efter en kolhydratrik måltid som blodsockret stiger och insulinet måste fungera för att du ska må bra.

Så ska du träna: Vardagsmotionera så ofta du kan för att jämna ut blodsockersvängningarna.

Ät så här: Mycket protein i form av fisk, fågel, kött, ägg eller tofu som jämnar ut blodsockret. Dra drastiskt ner på pasta, potatis, vitt bröd, gryn, kakor, bakverk, läsk och andra sockerstinna livsmedel.

Lev så här: Håll i gång så mycket du kan för att öka förbränningen under din vakna tid. Sömnen är också viktig - lägg dig i tid på kvällen.

 

Putmage

Beror på: Fett runt magen tyder på mycket stress och höga halter cortisol (stresshormon) i kroppen. Har du fett både på magen och vid kärlekshandtagen kan det kopplas till att du äter mycket snabbmat och helfabrikat som är processad.

Så ska du träna: Utöva yoga eller promenera för att slappna av. Träna med balansboll för mer muskler - och för att få annat att tänka på än stress och måsten!

Ät så här: Laga mer mat själv från bra råvaror. Undvik sötsaker, bakverk och snabbmat som annars lätt slinker ner när du blir trött och stressad. Du sparar kalorier och blodsockersvängningar.

Lev så här: Se över dina sovvanor så att du får tillräckligt med sömn och organisera dina dagar för att minska stressen. Låt det gå minst två timmar efter ett hårt träningspass innan du lägger dig, så att du hinner varva ner.

 

Ridbyxlår

Beror på: Höga östrogennivåer, antingen medfött eller för att du får i dig mycket östrongenliknande ämnen via maten, till exempel i form av kemiska tillsatser från bland annat pesticider.

Så ska du träna: Satsa på cirkelträning där kondition och styrka blandas. Det dämpar de höga östrogennivåerna som ger fett här.

Ät så här: Välj så obehandlad mat som möjligt och dra ner på konsumtionen av soja som innehåller östrogenliknande ämnen som kan styra fettinlagringen till låren. Frossa i grönsaker varje dag och se till att få i dig mycket fibrer. Frukt är bra.

Lev så här: Undvik mat och kosmetika med kemiska tillsatser. Välj så rena produkter som möjligt.

 

Tjocka knän och vader

Beror på: För lite eller oregelbunden sömn ger lägre nivåer av tillväxthormoner som hjälper kroppen att förbränna fett och bygga muskler. Sover du dåligt eller för lite kan produktionen störas och du får lägre halter av dessa hormoner. Tjocka knän kan även bero på att du får i dig för mycket kemiska ämnen genom maten.

Så ska du träna: Cykling, joggning, längdskidåkning och vardagsmotion håller i gång cirkulationen och gör dig trött i kroppen så att du sover bättre. Tuff cirkelträning stimulerar produktionen av tillväxthormon.

Ät så här: Välj så rena och obehandlade livsmedel som möjligt, gärna ekologiska produkter.

Lev så här: Lägg dig senast klockan 22 och se till att få så ostörd sömn som möjligt. Har du svårt att sova, pröva ett lätt stretch- eller yogapass någon timme innan du lägger dig.Bra info va??? Sjukt bra tycker jag! Lika bra som jag är trött! Ska sova nu så att jag orkar med träningen ikväll. Känner mig helt pantad i huvudet efter plugg och tenta idag så det blir inget mer plugg för mig idag!Emma och jag! Världens bästa :) !

Kramkalas!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej har du nå tips att på hur jag kan göra för att gå ner efter

Graviditeten? Är inte överviktig men kroppen är slapp och jag vill gå ner lite till och bli fit. Ska börja rida och äter inte långdragna kalorier så som pasta etc finns det något annat snabbare sätt?

2011-10-20 @ 17:55:14
Postat av: amanda

Bra tips! :) Kan du inte berätta lite mer i vad för mat östrogenliknande ämnen finns?Kram Amanda

2011-10-22 @ 09:41:29
URL: http://stockholmtomarbella.blogg.se/
Postat av: Evelinn

Sjukt bra! Din blogg är typ min nya idol, kan du köra typ ett tips för varje dag eller nått? minst haha! Nejdå men jag ska typ kopiera och skriva ut och leva efter det här tipsen, exakt vad jag behöver! :)

2011-10-25 @ 18:39:48
URL: http://evelinnoo.blogg.se/
Postat av: johanna

Väldigt bra tips!

2011-10-26 @ 08:10:16
URL: http://tigermysig.myshowrrom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0