Svettlukt.com och Svettlukt.se


NY BLOGG allesammans: Har bytt till
 
SVETTLUKT.SE (privat blogg)
 
SVETTLUKT.COM (massa tränings tips)
 
 
Så därifrån kommer jag nu blogga ! alltså .blogg är bara bort nu :) Vi ses där ;) !!! Kramkram!!!!Ny domän


Det kommer att bytas namn på bloggen snart, jag hoppas att ni fortfarande kommer att hoppa på den andra bloggen! Kram på er, mer info kommer senare!

Effektiv förbränning på 30 minuter!


Hittade världens bästa artikel på Iform.se Här, lånade den till bloggen!

 • 1. Åka rullskridskor
  Förbränner 425 kalorier på 30 minuter.
  Är du överraskad över hur mycket det förbränner? När du rullar fram glömmer du att du faktiskt tränar. Det är rörelserna från sida till sida av lår och bakdel som kräver mer av din kropp. Rullskidor är effektiv träning som dessutom inte sliter på knän och andra leder – kom bara ihåg hjälm och annan säkerhetsutrustning.
 • 2. Löpning
  Förbränner 374 kalorier på 30 minuter.
  En löpare är vanligtvis smal – och det är inte så konstigt: De stora löpmusklerna i ben och bakdel är de största kalori- och fettslukande musklerna i kroppen. Få största möjliga utbyte av varje steg genom att svänga med armarna intill kroppen, undvik att luta dig framåt och håll fötterna nära marken. Landa på mitten av foten och rulla fram på tårna. Du kan också öka förbränningen genom att variera dig med snabb intervallträning och backlöpning.
 • 3. Hoppa hopprep
  Förbränner 340 kalorier på 30 minuter.
  Det är knappast någon överraskning att boxarnas favoritträning hamnar högt på listan. Få största möjliga utbyte av varje hopp genom att använda ett hopprep med handtag som når precis upp till armhålorna när du ställer dig mitt på det. Hoppa med fötterna lätt isär, håll kroppen rak och hoppa nära golvet. Du kan öka förbränningen genom att byta tempo och stil – hoppa med den ena foten, båda fötterna eller samtidigt som du joggar.
 • 4. Rocka rockring
  Förbränner 300 kalorier på 30 minuter.
  Se till att du väljer rätt storlek: Rockringen ska nå upp till bröstet på dig när du ställer den på högkant framför dig. Rätt teknik är också viktig: Stå med ena foten framför den andra och flytta vikten fram och tillbaka och runt i en cirkel. Kom ihåg att det inte gör något om det inte blir perfekt – du förbränner massor av kalorier ändå!
 • 5. Spela tennis
  Förbränner 272 kalorier på 30 minuter.
  Du behöver inte ha en partner för att få glädje av den här fettförbrännande sporten. Har du bara ett tennisracket, en tennisboll och en vägg förbränner du lika mycket kalorier! Sök upp ett plant område i närheten av en vägg eller ett garage som du kan spela mot. Slå både fore- och backhandslag. Testa hur många du kan göra i sträck. Prova att gå tio meter och sedan 25 meter från väggen och känn hur mycket hårdare du måste slå ju längre bort du står.
 • 6. Dans
  Förbränner 221 kalorier på 30 minuter.
  Inte den största kaloriförbrännaren men inte desto mindre en lysande – och kul! – fettslukare. Det viktigaste är att hålla ett högt tempo. Välj låtar med snabba rytmer, till exempel latinska – och glöm inte att hålla ångan uppe mellan låtarna också. Använd armarna för att öka förbränningen ytterligare. Lyft dem över huvudet och rör dem i takt med musiken!
 • 7. Gå i raskt tempo
  Förbränner 170 kalorier på 30 minuter.
  Gång kommer faktiskt med på vår topplista. Hemligheten är att ta långa och raska steg. Du ska till och med gå så fort att du inte klarar att hålla ett sammanhängande samtal. Öka förbränningen genom att köra intervallträning – växla mellan 2 minuter rask gång och 1 minut när du ökar tempot så mycket du kan.

Superbra tips ju!
Kram på er!

Tidsinlägg - vinterkräksjukan

Snart är den här, så vi har längtat! haha nej... Men hur mycket vi än inte vill att den ska komma så vet vi alla att många personer kommer att få ta del av den roliga upplevelsen..

Tips som jag hittade i metros tidning för några dagar sedan var:

1. Tvätta händerna
- Du måste använda både tvål och vatten innan handsprit, att bara ta på handsprit tar inte bort alla bakterier.

2. Ät varmt
- Försök att äta varm mat, hetta upp den ordentligt. Undvik att äta kallt.

3. Ta ansvar
- Om du precis varit sjuk så är det inte den bästa iden att vistas på en plats där många människor befinner sig och kan bli sjuka. Försök att istället stanna hemma några extradagar eller håll dig en bit ifrån offentligheten.

4. Städa och tvätta
- Allt som har haft med kräkningarna att göra ska rengöras ordentligt, annars är det risk för att man åker dit igen, eller att en annan familjemedlem smittas.

5. Stanna hemma
- I minst två dagar borde du stanna hemma från jobb/skola etc. Så att ingen annan riskeras att smittas.


- Det här var bara tips om just vinterkröksjukan, tips på hur du håller dig frisk hela vintern kommer upp lite senare idag eller imorgon bitti!

Mitt egna tips till alla ungdomar: TA på en FET vinterjacka när ni har korta kjolar och bara ben då ni går på krogen/fest. Att bli sjuk på grund av en utekväll är inte roligt!


Jag hoppas att ni redan sover, kram!

Tips innan sänggång

- Skaffa en träningsväska som du tycker om! Det ska vara roligt att packa ner träningsgrejerna i den för att dra till gymmet/någon annan stans att träna. jag lovar att det hjälper något så sjukt mkt! Och att ha på sig kläder som man känner sig snygg och bekväm i, det får en att vilja träna ännu mer för att bli ännu snyggare och verkligen kämpa! Så är det för mig iaf, tränar jag i någonting som jag inte alls trivs i eller är bekvämt så blir det oftast en massa gnäll om att det skaver, kliar eller massa annat som jag kan hitta på för att slippa träna hah!

Här har vi min favvo-tränings väska.


God natt allihoppa, sov nu så ni får er skönetssömn haha!

Fyspass

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah jag är helt slut! Imorgon lägger jag upp en film från träningen så att ni kan få se hur jobbigt det är hah! det är verkligen så jobbigt så att man känner maten i halsen när man tänkter på det. Men riktigt riktigt kul är det i alla fall!


En bild från träningen idag när jag kämpar!


pok

Kaffe och Cashew

Sitter och dricker en kaffe, visste ni att det är bra att dricka kaffe innan träningen? det gör att du förbränner extra mycket då du tränar. Jag är inte expert på det ämnet just nu så jag ska läsa på och sedan ge er information om det imorgon, ett helt inlägg!

Läger lite i bloggen och smaskar på cashewnötter innan träningen. Ska snart bege mig dit och fysa. Ja idag är det inte thaiträning utan bara fys, för allas information kommer jag att dö. Så ni vet det om jag inte bloggar något mer hah! Nej men seriöst, man är levande död efter fysen på tulling muay thais klubb!


Ha det super, ut och träna med er nu!


Minska sockerberoendet

Visste ni att krom är ett jättebra tillskott ifall du är sugen på sött under kvällarna? Kromet stabiliserar sockerbalansen i blodet och det ger kroppen ett mindre sug efter sött när du får lågt blodsocker(dvs det är samma hela tiden - stabiliserat). Så ja ett hett tips för dem som inte vill äta en massa sött när de kommer hem rekommenderas kromtillskott! Alltså du kan inta ta det precis när du är sugen, utan innan. Regelbundet.

En annan grej som minskar sockersug är kanel, den har nästan samma egenskaper som krom och kommer också de gick ett mindre sockersug.

Den stora förpackningen finns på ÖB, äppelcidervinäger bidrrrar till bättre förbränning. Den lilla burken finns på hälsoaffären som jag glömt bort namnet på just nu... hah.


Kram!


Frågor

Nu har jag suttit och svarat på lite frågor. Det var då suuupermånga frågor egentligen, men måste verkligen hinna plugga också! Men har försökt svarat en del i alla fall. Ni som inte ställt frågor, kanske det är en fråga som ni undrat över som just är i detta inlägg :) !


nicole
Gryyymmt tack för hjälpen att gå ner i vikt!
Men skulle uppskattas om du kunde hjälpa mig att komma på nått ''motivering'' för att alltid när jag bestämmer mig för att börja träna så blir det aldrig av, Mamma glömmer att ringa och anmäla mig till en viss sport, eller så går det 2 dagar oså äter jag godis igen. det är sjukt jobbigt. Har du nå tips?
Och har du nå tips på något lite sött man kan byta ut godiset mot?
Svar: Tänk på vart du vill komma med din träning, vill du uppnå några speciella mål som får dig att må bra eller får dig att "önskedrömma" tex om du vill förbättra något på din kropp eller något sådant? Tänk på det då du ska träna och jag lovar att går du en gång blir det supermycket enklare att gå nästa! Även om du äter nyttigt så kommer du automatiskt vilja ta hand om din kropp mer och börja träna.
Sött? Haha jadu, frukt. Det är väldigt sött och gott tycker jag i alla fall!


neli måste bara fråga dig en sak eftersom du verkar kunna om vad man ska äta och inte och så vidare... hur ligger det till egentligen med mörk chocklad? är det bra eller inte?
Svar: Jadu, kan säga att mörk choklad är nyttigare än ljus i alla fall.


Chriis Om jag inte orkar träna mkt men vill börja träna för att gå ner i vikt utan att behöva träna någon sport (för bor i en liten stad och det finns typ bara fotboll) och vill hellre träna på egnen hand var är ditt tips? :)
Svar: Gå ut och löpträna, gör saker som är roligt. Införskaffa dig en roddmaskin/cykel och träna medans du typ kolla på tv eller någon film. Bara det kommer att göra att du går ner i vikt. Kör lite varje dag.


Anonym jag jobbar som modell och måste gå ner 8 cm rumpa för att få åka utomlands nästa sommar, kan du ge mig tips? min motivation är på botten.
Svar: Utan motivation så har man inte mycket. Du måste bestämma dig för om du verkligen vill åka utomlands och "förminska rumpan". För om du bestämt dig för att du vill det så kan du, annars borde du ta dig en funderare på om det är värt.
Eftersom att rumpan är ganska svår att "gå ner på" Eftersom att alla vi kvinnors fett samlas där naturligt så kommer du behöva att gå ner i kroppsfett. Eftersom att du inte kan punktförbränna så kommer du behöva äta mindre kalorier än vad du får i dig, eller skippa kolhydraterna och köpa på endast nyttiga fetter(då kan du inte räkna kalorierna på samma sätt). Därför: Träna mer och ät nyttigt, försök att äta så lite kolhydrarer som möjligt, då garanterar jag att du kommer gå ner. Lycka till!


Madde hej! jag har gått ner mycket i vikt men när jag började träna thai så stannade jag upp helt. Har nu tränat i 5 månader men knappt gått ner mer än något kg. Har fortfarande cirka 7 kgs "övervikt" (om man kollar på BMI skalan).
Är det så att jag måste förbränna mer? jag har ju redan ett hårt fysiskt arbete och rör på mig 9-10 timmar om dagen.
Svar:Har du någon speciell diet eller äter du bara hipp som happ? De sista kilona kan vara antingen muskler eller att du helt enkelt äter mer än vad du förbränner. Testa att äta ca 1/3 mindre av allt du äter varje dag och kolla efter resultat inom 2 veckor!


Sofia Riktigt bra tips!
Men har du några bra tränings eller kost tipps om man vill gå upp i vikt? Har jätte problem med det men hur mycket jag än försöker så lyckas jag inte..
Svar: Vill du gå upp i vikt så rekommenderar jag att äta mer kolhydrater (tex  Pasta ) . Sedan så kommer du att behöva träna, träna och bygga upp muskler, det kommer du att gå upp i vikt av.Elina Kan inte du läga upp ett recept på surdegsbröd? :)och fler tränings tips med mage, rumpa och KÄRLEKS HANDTAGEN!
Svar:Jag vet faktiskt inte hur man gör det.. vet att det tar ca 3 dagar att göra.. Absolut, tips om dessa kommer att komma upp!


Beatrice
Hejsan Bea! Först ville jag bara säga, riktigt snyggt namn :D Sen ville jag fråga dig lite om träning :)

Jag är en normalstor tjej som har breda höfter & stor rumpa & jag går på gym med det har jag bara gjort i nu i en vecka. Jag vill verkligen träna hela tiden för jag känner mig tjock & sånt, men ibland har jag inte pepp till att göra det & jag mår verkligen inte bra av att se mig själv för jag känner mig tjock osv. Jag tänkte bara fråga dig om du har något tips på att få igång peppen på egen hand eller ett tips om att träna kärlekshantag, för dom vill jag verkligen inte ha mer. Har haft dom i hela mitt liv & dom börjar ta kål på mig nu :/ Tacksam för svar :) Ha en fortsatt bra dag :) Kramar!

Svar: som jag har frågat alla andra, hur mycket vill du det här egentligen?? Är det verkligen 100% av dig som VILL få bort tex kärlekshandtagen? VILL du och kommer du att träna om du får möjligheten till det, hur stor del av ditt liv är du villig att "offra" för att få den kropp du vill ha?

Försök att äte nyttigt, så nyttigt du kan. Tänk på att alltid ha en bild med ditt mål framför dig då du kanske tänker på att göra något som du vet inte kommer att gynna din träning/kropp. Alltid alltid alltid viktigt att ha en mål. Kör på en dagbok. kör en liten bok där du varje dag skriver vad ud äter/dricker och tränar!! Kommer upp ett inlägg om det strax! Jag lovar att det kommer att komma då du ser resultat!! Lycka till


Varmaste lycka-till kramarna
/Bea

SMå minitips

Lite av varje:

Alla vi människor har olika mål, olika kroppsformer och olika sätt att se saker och ting på. En drömkropp för en person kan vara motsatsen för en annan, men just i min blogg kommer jag att fokusera på att få en välformad kropp som ser frisk och vältränad ut.
Här kommer jag bara beskriva vad som är bra för de olika kroppsdelarna, sedan kommer det att komma upp övningar som ni kan ta del av i veckan.

HÄR - är världens bästa motivation + tips för att nå sin ideal-vikt

Magen:
Hur får man magrutor??
Egentligen så är det största problemet att folk bara tror att man kan köra situps varje dag och få magrutor. Så är tyvärr inte läget, du måste nämligen få bort allt fett som "täcker över" magrutorna. Det får du bort genom att konditionsträna, dvs förbränna fettet. Du kan tyvärr inte punktförbränna fett på kroppen. Därför måste man träna hårt och använda sig av hela kroppen för att få maximal fettförbränning. Ni som inte har tid att gå iväg på pass borde införskaffa sig en roddmaskin eller en cykel för att kunna träna på den hemma.

Så om du tränar magen ( situps, plankan mm ) + kör konditionsträning = dina magrutor kommer att hoppa fram!

Ryggen:
Vem vill inte ha ryggmuskler som syns? Eller jag tycker i alla fall att det är ruggigt snyggt när man har det, dvs om man spänner och de syns. Det du behöver göra är såklart att träna ryggen, rygglyft är en riktigt bra övning. Du använder dig bara av din egna kroppsvikt och det blir väldigt jobbigt efter ett antal gånger...


Rumpa och Ben:
Vem vill inte ha snygga och slanka ben? Det får du genom mycket vardagsmotion. Försök att alltid ta trappan istället för rulltrappan, cykeln istället för bilen, en promenad istället för bussen. Detta kan handla om 15 minuter bara, men tro mig om du har mycket vardagsmotion kommer benen att bli snyggare!!
Sedan för att få det där lilla extra, dvs en "fyllig" rumpa är det enda sättet att faktiskt träna den, styrketräning för rumpan är bra! Kommer att komma upp övningar på det i bloggen i veckan.


Lycka Till!


Magplåga

Tänkte lägga upp några riktigt bra träningstips för magen så att ni inte ens kan skratta efteråt hehe. Det här gjorde jag idag:

(värm upp innan).

Jätte bra övningar som man kan göra hemma på en träningsmatta(ngt lite mjukare än golv iaf!) hemma i vardagsrummet efter man exempelvis har varit ute och sprungit. Glöm inte att träna ryggen också ifall ni kör mage så ni inte blir snea ;) .

1. Börja med att köra 100 små situps.
2. Direkt efter "cykla" i luften med benen i en minut.
3. 100 situps igen direkt efter.
- mini vila, 10 sekunder.
4. Ligg på rygg och släng upp benen upp i luften som på bilden. Ner igen utan att nudda golvet och sen upp igen, upprepa 50 gånger. Ha huvudet upp eller ner, känn efter vad som känns bäst.


- Vila ca 10 sekunder igen.
5. Nu istället för att ha händerna i golvet så sträcker du på dig när du kommer ner och tar upp både benen och händerna, ner igen(utan att nudda marken). Upprepa 20 gånger.


6. Avsluta med 100 situps, eller så många som du orkar!!!

Vila i 3 min typ. Sen: kör allt två gånger till ;D !


Känner ni att det kommer att bli alldeses för jobbigt så halvera eller dela alla övningar på tre istället för att köra lika många.

Lycka Till!
/ Bea


Äggvita


ÄGGVITA! Tataaaaa här har du världens godaste mellanmål ju. Visst kan det kännas slösaktigt att inte ta med äggulan men be någon annan i familjen att äta upp den eller använd det till tex en ansiktsmask.

1 st (32 gram) äggvita innehåller
Kalorier 15 kcal
Fett 0 g

Dvs om du äter 5 äggvitor till mellis(äggröra) så blir det ca 75 kcal och lägger du till lite salt + spenat eller någonting annat så är du uppe på ca 100 . Nyttigt och mättande!

Veckans länk tävling!

Alla som vill vara med och bli länkade i min blogg i den vänstra spalten brevid "dagens sötaste läsare" under EN VECKAS TID kan kommentera här så drar jag en vinnare imorgon!

Lycka till!


Nov. 17, 2011 "Hur sunt lever du?-test"

Godmorgon solstrålar!

Vet ni hur kul det är när ni kommenterar och ställermassa frågor/skriver hur peppade ni blir/ att det hjälper. Jag blir Så sjukt glad!
Just nu så kom jag lite sent till skolan så hinner inte ge er ett morgon-tips inlägg, det blir istället ett underlunchen till er! Sålänge lägger jag upp ett litet test till er som är väldigt kul, det hittar ni här nedanför precis:

HÄR hittar ni ett test på "hur sunt lever du" Testet är uppe på Iforms hemsida, en mycket bra sida att läsa. Gör testet så får du se om du är nyttig eller inte :) !

Kram sålänge!

God Natt

God kväll kära läsare.
Det gick inte alls bra på träningen idag, är helt slut i kroppen och känner att den skriker efter sömn, så dagens mini-tips till er blir - Sov ! Minst sju timmar per natt, annars kroppen inte orka med allting. Tyvärr inget superstort inlägg just nu för nu är det sovdax för mig. Kram på er allihoppa så hörs vi imorgon!

Efter träningen... Helt slut!


Massa nyttig text till er!

Goooodmooorgooooon alla glaaaaaaaaaaadaaaa svettiga läsare!!
- ska svara på alla era kommentarer senare ikv :) !!!


Grattis till mig som igår bröt mit regel nr 1. Ni vet vad det var var?

Regel nummer ett: DRICK INTE SÅ MKT!
Alla Svenskar har fått för sig att dregga varje vecka är vad som gäller. Men sanningen bakom är att Svenskarna bara blir fetare och fetare av sitt drickande hela tiden. Så vill du få en bättre ämnesomsättning och en snyggare kropp? Sluta dricka dig redlös verje vecka.


Grattis grattis, *applåder till mig* Tackar tackar .Mer än så måste vi inte prata om det eftersom att en gång om halvåret inte är dregga varje vecka, så ja helt ok att unna sig en hejdundrande kväll någon gång ibland. Nästa fest blir nog nyår haha.

Har tryckt i mig en hel skål havregrynsgröt. Ja en fet och är fortfarande huungriiiiig halllåå magen, kan du fatta att du redan fått mat? Tydligen inte. Men i alla fall, nu har jag ju lovat er två tips till idag! Så det ska ni få.


Här börjar texten som är viktigast haha, inte den över.
Okej gör såhär, ta fram papper och penna.
- Har du gjort det? Nej? Men gör det då haha!
Svara på dessa frågor som hela meningar alltså typ som exempel på ettan. "Jag tränar en gång i veckan."

1. Hur ofta tränar du?
2. Hur ofta vill du egentligen träna?
3. Vad väger du?
4. Vad vill du väga?
5. Vill du äta nyttigt?
6. Äter du nyttigt?

Sätt dig nu ner och ta en funderare. Stämmer det som du vill göra med det som du gör? Om ja, grattis du är sjukt bra! Men om inte, varför? Vad är det som gör att du inte kan uppfylla dessa krav? Varför varför varför lyssnar vi inte på våran hjärna som så gärna vill få den sunda och snygga kroppen, må bättre, få en bättre kondition som gör att trappor inne i stan inte tar kål på oss. Kom igen, jag vet att ni kan. Den enda som faktiskt bara måste inse att ni kan är ni själva! Det finns ingen som kan stå där brevid dig varje dag och säga ät det, ät så, nej ta inte bullen, ja drick vatten istället för cola, ja ta en frukt istället för en stor fet ost-smördroppande macka. Ja men ni förstår. Ni måste själva komma fram till vad som ska ingå i eran vardag och vad som inte gör det. Ställ tydliga krav på er själva så att ni vet! Att ni inte står där i butiken och velar mellan chips och frukt. Inget velande, chips ingår inte i din vardag, det finns inte, gå därifrån och köp två äpplen ist.

Men om kraven och målen är orealistiska som ni sätter på er själva, ja då blir det svårt men oftast är de inte det! Det som är problemet är att ni alla behöver någon som sparkar er i baken varje gång som ni vill träna, så fort ni lägger er ner så är det en som drar upp er! Den "personen" måste alltid finnas i erat bakhuvud. En lådsasperson. Eller en riktig person!

Hitta en träningspartner! Hitta någon som kan träna de tider som du tränar (kanske två gånger i veckan) för att sedan komplettera det med en träning själv. Då blir det tre pass, och det är lagom.
Fråga eran mamma/pappa/syster/bror/dotter/son vän ja alla. Ni som redan har en träningskompis och ni endå inte tränar, skaffa en till! Skriv ner i kalendern när och vart ni ska ses så gör ni det! Inga ursäkter, det finns inga ursäkter. Ni måste bara KOMMA IGÅNG, det är det som är det svåraste, att verkligen komma igång. För jag vet själv, när ni väl är inne och träningen är en del av din vardag så kommer det att bli lika lätt att gå och träna som att gå till jobbet, alltså att ni kommer göra det automatiskt.

Så planera in minst ett träningspass i eran kalender nu! Ja, du måste. Det är en order. Minst Ett träningspass! Det klarar ni, kom igeeeeeeen, just do it.

Tips:

2 h långpromenad
1 h powerwalk
50 min crosstraining
45 min simnnig
40 min jogging
40 min spinning
40 min roddbåt
30 min intervallträning

Nej strunta inte i det här nu. Lova mig. En ev dessa grejer eller valfria(nej inte sitta med någon maskin som ger dig magrutor..) Gör det du KAN, du ORKAR och du VILL ! Visst? Ut och spring med en gång!

Geeett oooouuuutttt noooow!
Massa sparkar i rumpan / Bea

Nov. 15, 2011

Jag hinner inte att lägga upp något tips idag, tyvärr förlåt. Men lovar att det kommer upp 2 st imorgon istället, lovar :) !!! Åter igen, tack för alla era stöttande kommentarer och fina ord, de går rätt in i hjärtat. Jag har underbara vänner.Tack

Tack för alla underbara kommentarer från er! Ni ger mig verkligen viljan att blogga, ni är bäst. Tack tack tack!
Nu måste jag springa till skolan, men ett tips kan jag lova kommer upp idag!

Massa massa kramar från Bea

Förbannad bea

Kommentar:
Anonym 
:

Nej , du vet inte alls vad du håller på med. Den dagen du började fundera på att hälsa=minimal vikt och tror på fullaste allvar att det du stoppar i dig på en dag är bra och näringsrikt, tappade du bort det allra viktigaste i vad hälsa är. Hälsa=att må bra, dvs röra p åsig och äta ORDENTLIGT och NÄRINGSRIKT! Du är rent ut sagt farilig med dina listor på ingenting och med tanke på att din blogg läses av många unga så borde du tänka efter lite mer. Du kan intala dig själv att du mår bra av svältföda, men dina organ mår garanterat inte bra av det.


Svar:
Alla ni som kritiserar mina tips och viktninskning/bättre hälsa. VAD ÄR ERAT PROBLEM??? HAr jag NÅGONSIN skrivit att ni inte ska äta??? Nej! Har jag skrivit att ni inte ska röra på er? Nej, vad är grejen med att alla hela tiden ska komma på något konstigt som egentligen inte ens har med saken att göra. När jag skriver att ni ska äta nötter istället för godis, ja då blir det världens diskussion om att nötter faktiskt innehåller massa fetter OCH?? Det är bra fetter för kroppen och MYCKET BÄTTRE ÄN GODIS! Var pajen som jag la upp igår svältmat? Nej!
Nejnejnejnej och nej, vad är erat problem, seriöst? Jag blir helt superförbannad på att ni alltid vill komma med något dåligt att skriva.
"du kan intala sig själv av att du mår bra av svältföda" - Vart F*N(ursäkta mig) har jag skrivit om vad jag äter?? Vad vet du om vad jag äter?? Nej ingenting, du vet bara att jag åt en paj till middag igår kväll, jaha? Svältföda? Nej det tror jag knappast.
Hälsa= minimal vikt? Om jag väger som jag gör och alltid har varit smal och har världens bästa förbränning som finns på hela jordklotet så är det väl inte mitt fel?????????


Mina listor på ingenting?? Va? Vad snackar du om? Här har du mina "svältlistor" som jag lägger upp:

Lista 1:
* Så fort du är sugen på något sött/mat så drick vatten eller grönt te med lite honung i
* Ät frukt istället för godis till filmkvällen
* Istället för att trycka i sig en portion med detsamma så ät långsamt, då kommer du att märka att du faktiskt är mätt och inte ta en till portion.
* När du är ute och handlar, kolla om du kan välja varor som innehåller färre kolhydrater än du brukar äta.
* Försök att äta så mycket grönsaker som du kan, det finns ingen gräns på hur myckt du "får" äta per dag.
* Ät inte friterat eller panerat!
* Skippa dressing till sallad och ta olivolja istället.
* Drick alltid ett glas vatten innan maten.

Okej vi börjar med lista 1, vart står det att du inte ska äta vanlig mat? HMMMM ingenstans!!!


Lista 2. 
Dessa livsmedel förbränner fett:

 • Fisk- som innehåller fett och protein som är bra för energiförbrukningen.
 • Frukt- är rikt på vattenlösliga fibrer som är en bra fiberkälla och som ger mättnad.
 • Grönsaker- innehåller få kalorier och ger mycket mättnad.
 • Bär- i vissa bär finns det ämnen som kan öka på fettförbränningen och de innehåller få kalorier.
 • Nötter- nyttiga fetter gynnar bara fettförbränningen och nötter ger bra mättnad.
 • Soja- är proppfullt av protein och höjer nivåerna av sköldkörtelhormon, vilket ger fettförbränningen en skjuts.
 • Te- innehåller polyfenoler som är bra för fettförbränningen och som förebygger cancer och hjärt- kärlsjukdomar. Till de bästa sorterna hör Krav-märkt grönt te och oolong-te.
 • Chili- innehåller capsaicin som kan öka energiförbrukningen och på så vis fettförbränningen.
 • Vitlök- innehåller ämnen som hjälper till vid fettförbränningen och som är viktiga för hälsan.
 • Ingefära- innehåller också ämnen som ökar på fettförbrännigen.
 • Senap- stark senap, och inte söt senap, innehåller ämnen som kan ge fettförbränningen en skjuts i rätt riktning.

Lista 2: Vaaaaart står det att du ska svälta dig? Nej ingenstans! Det står bara vad som är bra för kroppen och som förbränner fett!??

Lista 3:
Vill du få en platt mage? Se till att äta detta:

 • Alla grönsaker, gärna många grova
 • Alla sorters ris
 • Potatis
 • Humus, Quinoa
 • Rismjöl
 • Hirsmjöl
 • Majsmjöl
 • Bovetemjöl
 • Hel hirs, bovete
 • Alla sorters kött och fisk
 • Ägg
 • - A-fil, Cultura, Acidophilus
 • Sojamjölk, rismjölk
 • Ekologiskt smör, ekologisk vispgrädde
 • Lin-, sesam- och solrosfrön
 • Alla sorters nötter
 • Alla matoljor
 • Choklad - välj produkter med hög kakaohalt
 • Pumpakärnor
 • Glutenfritt bröd
  Mat-källa: http://iform.se

  och nu den sista lista, vaaaaaart står det om att svälta sig???????? ingenstans
  och ALLa som läste mitt inlägg om att man ska göra en bok till sig själv, vad är erat problem med att man fram till klockan 2 har ätit 3 ägg, skinka, två mackor, ett paket nudlar och en mango??????? JA SÅKLART så äter jag något efteråt också, vad tror ni? och nej jag svälter inte mig själv bara för att jag en dag har ätit detta, och vart i texten hittar ni att ni ska äta såhär?? Nej ingenstans. Det står bara att man inte ska äta pizza hamburgade och Chips!!????

 • Jag är helt sjukt förbannad på att folk ALLTID ALLTID ALLTID ska komma med puckade kommentarer när man försäker att hjälpa andra! DET ENDA JAG HAR SKRIVIT att ni ska undvika är kolhydrater och där säger jag inte ens att ni ska skippa dom helt, utan minska på dem!!!! Ni som alltid ska hitta fel och kritisera kan skaffa er ett li. Hej.

  Ni får ursäkta det här utbrottet men nu är jag faktiskt trött på alla negativa kommentarer var tvungen att skriva av mig :( !


  Bestäm dig

  DU kan du kan du kan du kan !
  Det är det som du måste fokusera på för att komma någonvart! Alla kan. vill du gå ner i vikt så måste du verkligen bestämma dig för att du ska göra det! Inget halvdant "jag kanske ska gå ner 2 kg på en månad och äta liiite onyttigt i alla fall" . Nej här kör vi snabba puckar med omväxling med maten på en dag! Sluta äta onyttigt från idag! Nu, okej ? Alla som läser, ni får inte äta något som är onyttigt den här veckan som kommer. Klarar ni det, ja då kommer ni märka att ni faktiskt överlever utan massa godis, snabbmat mm. Det finns faktiskt en massa mat som är helt sjukt gott och som är riktigt nyttigt!


  Som lunch:
  * Wook-grönsaker med kyckling + soja
  * Lax i ugnen med gröna ärtor samt kokt morot
  * Stekt torsk med kokta sockerärtor
  * Avocadosallad med soltorkade tomater, lite mozarella, proscuttoskinka(eller annan), olivolja, tomat
  * Ruccolasallad, tomat, basilika
  * Grekisk sallad - lite fetaost, oliver, tomater, rödlök mm.
  * Ugnsstekta morötter, palsternacka, rödbeta med fisk/kött

  Som "godis" till filmkvällen:
  * Fruktsallad av 1 äpple 1 päron 1 apelsin (2 personer)
  * Några cashewnötter att knapra på
  * En mango
  * Gör egna isglassar av tex saften FUN-light eller coca cola zero!

  Hoppas att ni fått lite hjälp på vägen nu!
  Kramkram, Bea


  Ät fem gånger om dagen

  Okej, nu har vi fått klart för oss vad regel nummer ett va? - Inte dricka sig redlöst full varje vecka!

  Regel nummer 2:
  Ät ca 5 gånger om dagen. Om du äter oftare men i små portioner så kommer din ämnesomrättning att bli betydligt bättre och du kommer att gå ner i vikt!

  Men nu kan du inte börja tänka såhär: "ååh, 5 gånger om dagen fett nice!!" Och äta typ världena frukost, spaghetti till mellanmål, pizza till lunch osv. Då kommer ni defenitivt att gå UPP i vikt istället för att gå ner...

  Exempel på en bra mat-dag
  Frukost: Havregrynsgröt eller 2 mackor med kalkon?
  Innan lunch: Två knäckebröds mackor med valfritt pålägg ( ej sött! )
  Lunch: En sjukt stor sallad(du kan inte äta för mkt av sallad+grönsaker) + kyckling
  Mellanmål: Yohghurt/banan/ägg mm.
  Middag: Wook- grönsaker med bulgur/råris/couscous - INTE vit pasta!

  Sen kan du alltid ha med dig typ 4 mandariner och något äpple som du kan äta när du blir sugen på något sött!

  Dagens Tips:
  Till frukost ska du altid dricka:
  Grönt te med Citron i !

  Både Citron och grönt te sätter igång förbränningen!

  Keep up the good Work allihoppa! Jättekul att ni kommenterar och säger att ni får motivation :) !!
  dont drink

  Har funderat på lite vad som egentligen gör att alla svenskar går upp i vikt.. Här har jag gjort upp en upplysning som gäller varannan svensk: Tro inte att du kommer vara lika snygg dagen efter som du är under fyllan...

  Regel nummer ett: DRICK INTE SÅ MKT!
  Alla Svenskar har fått för sig att dregga varje vecka är vad som gäller. Men sanningen bakom är att Svenskarna bara blir fetare och fetare av sitt drickande hela tiden. Så vill du få en bättre ämnesomsättning och en snyggare kropp? Sluta dricka dig redlös verje vecka.

  Jag har inte druckit på en månad nu( lr har tagit ett glas vin tror jag), och det känns så sjukt mycket bättre när man tränar. Det kommer att komma träningsinlägg också så var lugna. Men ja, alkoholen är den största boven.  lycka till ;) haha


  Smala lår?

  Smala lår, platt mage?
  - jag tror att varannan fråga till mina inlägg är denna, så nu tänkte jag att jag kunde göra ett helt inlägg om det till er.

  SMALA LÅR:
  - För att få smala och små muskler så ska man främst tänka på att inte arbeta med tyngder. Om du går till gymmet varje dag, kör ben hela tiden och sedan undrar varför dina ben blir större ska du inte vara förvånad. Om du kör med tyngder så blir alltså musklerna större.
  Hur ska du då få slanka och fina muskler?
  - Det bästa sättet är att utföra träningspass med din egna kroppstyngd. Dvs om du kör en powerwalk, spinning eller roddbåt så kommer det att minska dina lår. Jag har själv testat!! Körde roddbåt(roddbåtsmaskin) varje dag när jag vaknade i ca en timme, det tog ca två veckor att minska låren 2 cm i omkrets, så tro mig, det funkar! All slags konditionsträning fungerar bra.


  Sluta småäta dålig mat

  Hela grejen med att småääta kommer ifrån att man vanligtvis inte ätit ordentligt med annan mat, dvs om du hoppar över en bra fukost så är risken till småätande större under hela dagen.
  Du ska alltid ha 3 mål som du äter mer på och två mindre(har nog sagt det 1000 ggr nu haha). men det är sant! Äter du fem gånger om dagen så behöver du fakskt inte äta en massa mer.

  Om du är sugen på något sött så betyder det att kroppen är i behov av det, samma sak om du är sugen på något salt så är kroppen i behov av det också. Därför ska du se till att du får i dig alla saker som du borde få i dig under en dag (tallriksmodellen typ, jag håller inte med den helt och hållet), då kommer ditt småätande förhoppningsvis minska.

  En annan grej:
  Ifall du känner att du mååååååste käka nåt onyttigt, gå då till badrummet och ta hand om dig själv. Typ tvätta ansiktet med speciella ansiktstvålar och lägg en ansiktsmask eller något sådant. Då kommer du att glömma bort den där sugande känslan.
  Pyssla om dig lixom.  Imorgon kommer det ett inlägg om hur du får smala lår!
  Kram!

  i om klädningsrummet...

  i omklädningsrummet, japp det är här som jag håller hus just nu! Ska snart in på träningen, vi hörs senare! Kram på er!
  Istället för potatis

  Ett bra knep till att inte äta så mycket potatis ( bra i små mängder ) är att äta rotfrukter istället! alltså som lunch tar man kött och rotfrukter istället för potatis och kött (tex).

  Här kommer ett enkelt och gott recept till er:
  sätt ugnen på 200 grader.

  Du behöver:
  - soltorkade tomater
  - olivolja
  - palsternacka
  - morot
  - sockerärtor
  - vitlök
  - gullök  Hacka ner morot, palsternacka, sockerärtor och gullök i en ugnsform(eller annat som ni brukar ha i ugnen..). Häll sedan i lite olja från soltorkade tomater i en mugg, pressa ner ca 2 vitlöksklyftor och strimla/klipp 3 st soltorkade tomater. Häll i lite olivolja. Häll över det på de hackade grönsakerna.  In i ugnen på ca 35-45 minuter!

  För er som tex vill ha mos ( potatismos ) istället för att ha allt i ugnen kan du koka upp rotfrukter med en grönsaksbuljong och sedan mosa det, ser nästan ut som potatismos fast femtio gånger nyttigare och faktiskt ganska gott! ( då ska du inte ha lök eller söckerärtor i, enligt mig iaf).


  Lycka Till!
  Kram "Kocken" Bea


  Hur skippar du baksmällan?

  Idag är det jobb-time. Jag jobbar varje söndag fram till jul, skönt att bara ha en bestämd dag. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, kom i alla fall att tänk på en väldigt bra tips som man kan lägga upp en sådan här söndaga-morgon till alla er som var och festade ute igår!

  Skippa att bli bakis dagen efter
  Visste ni att vanliga c-vitamin-brustabletter fungerar precis lika bra som "bakis-tabletter"? De har samma verkan på kroppen och om du tar en sådan innan du går och lägger dig så kommer det att resultera till att du inte blir bakis dagen därpå, men jaa det beror såklart på HUR mkt du druckit... Men har ni inga bakistabletter hemma så vet ni nu i alla fall att c-vitamin brus funkar precis lika bra!!

  Frukost:
  (fiber)Havregrynsgröt/paulins musli med sojamjölk
  Macka med leverpastej och gurka  Få en snygg rumpa!

  Hur får du en snygg rumpa? Jag undrar hur många gånger som folk har kommenterat och frågat mig den frågan. Det är inte mycket svårare än att träna den. Då du kör "styrka" för skinkorna kommer de att bli större och mer välformade. Om ni vill ha supernamnet på muskeln så är det Gluteus maximus, den muskel som ger mest form där bak!

  De övningarna som är bäst för att få din drömbak är lunges, squat och stepup, finns visserligen fler tror jag men dessa är de som jag kan rekommendera. Stepups vet alla hur man gör, du tar ett steg upp på en stepbänk och sedan den andra foten sedan går du ner igen. För att maximera övningen kan du hålla hantlar i vardera hand samt använda dig av en högre bänk.

  Kolla lite på internet och se vilka övningar som passar dig bäst.
  Hoppas att det går bra för er!


  Motivation !

   - Nyckeln till att träna är motivationen. Utan den så kommer man inte särskilt långt med träningen, eftersom att du måste ut och röra på dig ett antal gånger i veckan så gäller det att du hittar något som är kul och passar din livsstil.

  Det finns inga mirakelmaskiner som gör att du kan sitta hemma framför tv:n käka en burgare och känna dig nöjd över att du snart kommer få magrutor av din nya "AB Master 2000". Det funkar alltså inte så, tänk på något som du tycker är kul. Vare sig det är långa promenader eller fotboll.

   För min del så kör jag thaiboxning, det är så fruktansvärt kul samtidigt som man bara vill skjuta sig i huvudet när det är som jobbigast. Tycker även om att powerwalka med mina vänner. Ett bra sätt att få ur sig en massa tjejsnacka samtidigt som man förbränner hela sin frukost.


   - Magrutor? Det handlar i stort sett bara om överhudsfett. Vill man ha rutorna synliga så måste man oftast deffa ner sitt underhudsfett samtidigt som man gör styrkeövningar för magen.


  Jag kommer att lägga upp bra övningar för magen imorgon!!  Tagen på bar gärning, haha!


  Hoppas ni får en underbar helg!
  Puss och Kram / Bea


  Godissugen??

  Sluta att äta godis och sötsaker
  Jag kom och tänka på en grej, en grej som jag tror alla gör. Ni vet när man bestämmer sig för att "en dag får jag äta hur mkt jag vill" - dagen? Det måste finnas fler av er som har sådana dagar! Har det någon gång hänt att den dagen blir typ 2 dagar? Eller 3 ? Om du känner igen dig så kan du läsa vidare, annars Braa grattis du kan hålla dig till en dag!
  Men problemet är att vi alla tänker "eftersom att jag tog en godis kan jag lika gärna ta en till" sedan blir det att eftersom att ni tog den godisen så blir det bara en till och en till och en till.. osv.. Sen när hela godispåsen är tom så kan ni ju lika gärna  upp glassen också som finns i frysen, eftersom att ni redan ätit hela godispåsen, jaaadå inga problem här inte.
  Dagen efter: Ja men kom igen, två dagar är ju lugnt tänker man, så kör ni samma sak igen, för vissa blir det en tredje dag och för andra så blir det hela veckan. Det är inte bra, ingen bra vana alls. Jag vet själv hur det är, jag har bestämt mig för att jag kan äta godis på fredagar eftersom att jag gillar att kolla på idol, MEN då tar jag inte en hel godispåse, ibland räcker det faktiskt med bara 10 godisar. Efter de 10 st så äter man bara för att äta, har ni upplevt det? Alltså ibland mår man till och med illa men man äter, bara för att äta.

  Tips för att bli av med onyttigheterna i tv-soffan
  Som min pojkvän gör - Ha inte allt framför dig:
  Han har godiset i köket, tar med några st i en skål och äter dem tills det är reklam, ibland orkar han inte ens hämta mer haha

  Som jag gör ibland - Köp det inte:
  Det har hänt att jag plockat på mig godis och sedan stått och kollat på påsen och velat om jag ska köpa det eller inte. Tillslut har jag lagt ner påsen och gått till fruktavdelningen och köpt de frukter som jag tycker mest om och lite nötter! Resultat: Jag mådde både bättre på kvällen och dagen efter!

  Ha ett mål:
  Har du ett mål med din träning och kost? Tänk då på hur SNYGG KROPP du kommer att få om du INTE äter onyggiheterna. Ha alltid en bild i huvudet om "sådär vill jag se ut".  Det har i alla fall jag och här är min ideal-kropp som jag vet att jag kommer uppnå inom en månad!!


  Marisa Miller ( en av mina favorit modeller ! ) Bilden är lånad från google.se

  Hoppas att detta inlägg har hjälpt er lite på traven i alla fall!!!
  Massa kramar


  Livslust

  Ibland när man hör vissa låtar så får man världens största livslust, alltså menar inte att man inte har det vanligt, men man får typ som en kick att man vill göra allt och att livet är super. Lyssnar på en sådan just nu, underbar känsla.

  Plugg.. Tips någon?
  Får ta och skärpa mig med pluggandet nu, drog inte på träningen idag bara för att jag måste plugga, men blev det något plugg? Nej. Dåligt. Har böckerna under datan, hah!

  Har ingen bra tips på hur man kan plugga typ två veckor innan ett prov? Jag börjar alltid plugga 2 dagar innan, visserligen klarar jag proven men det är så stressigt de sista dagarna innan.. Men har ingen motivation alls någon vecka innan. Bra tips, någon???


  Ingen träning idag, bild från gårdagens träning ( innan haha ja, efteråt ser det ut som att jag har duschat...)


  Imorgon kommer ett inlägg om hur man kan minska sitt sockerberoende!
  Kram och God Natt


  Kaffe? mjölk? Ger laktos dig en dålig hy?

  Varför började man att dricka kaffe egentligen? Det enda som är "bra" är att det ökar förbränningen i kroppen, annars kan jag inte komma på några andra fördelar.. Förutom att du blir pigg såklart!

  Till alla er som upptäckt att in får dåligare hy av latte:
  Varför? - Jo för att det är den förbaskade mjölken som det dig dålig hy. Jag drack ca 6 latte om dagen förut för ett halvår(innan det drack jag kanske en liter mjölk/dag) och hade dåligare hy tycker jag, inte finnar men bara oren.. ni förstår. Sedan när jag slutade med mjölken så försvan ALLT alltså allt allt allt, innan det har jag verkligen försökt med alla olika medel som finns för att få en bra hy.. Gått på behandlingar, köpt de dyraste cremerna som finns, ätit vitaminer.. Ja allt möjligt som finns för att få bra hy! Och sedan så var det bara den förbaskade mjölken!

  Nu så dricker jag istället sojamjölk och äter/dricker laktosfria produkter. Det har hjälpt helt sjukt bar för mig och om ni har dålig hy så är det i alla fall värt ett försök! Slutar ni dricka mjölk nu så ser ni resultat efter kanske 2-3 veckor. Men VILKA resultat ni kommer att se!!

  Kaffe med sojamjölk på tåget på morgonen! Mums!  Hur ofta dricker ni kaffe? Hur tycker ni att ni påverkas av det???

  Bra tips till alla som pluggar!

  Rörelse i vardagen ger dig bättre hälsa

  Då du har en regelbunden aktivitet eller sport som du går på förbättrar det din hälsa och kroppen är mindre mottaglig för att drabbas av olika sjukdomar. Någon som har en form av aktivitet under dagen lever i snitt 10 år längre än en sådan person som inte rör på sig alls.
  Träning förebygger främst hjärtinfarkt, högt blodtryck, övervikt, benskörhet och åldersdiabetes.


  Här är då tips till studenter som bara sitter och pluggar hela dagarna, eller kolla på film....
  Ja eller tips till alla andra också, men eftersom att jag själv är student så vet jag hur det är att plugga i alla fall.

  Ja alla ni som pluggar, ni måste verklligen ut och röra på er! (till ett gym,  träna hemma, eller någon annan form av träning) Kroppen och hjärnan mår mycket mycket bättre av när vi rör på oss och är hälsosamma. Jag vet att det ät svårt att ta en timma någon dag till att träna istället för att plugga, men kom igen vi har faktiskt tid i en timma! Plus att det kommer löna sig i längden. Hjärnan blir mer mottaglig för information och har lättare att koncentrera sig om man tränar lite då och då.

  Med andra ord så kommer träningen leda till att du mår bättre eftersom att du blir avstressad, samtidigt som du får mer ork och energi och kan plugga alltihoppa effektivt på hälften så kort tid!


  Så alla ni som är sega pga att ni inte gör någon annat än segar er, ut och träna så ska ni få se att ni kommer bli fulla av energi de närmsta dagarna.
  JAG VET att det ät svårt att göra det första gången, men har ni varit ute en gång och ni ser resultatet kommer ni inte attt tveka en sekund nästa gång ni ska träna. Kom igen nu, testa i alla fall. Det är värt ett försök! Ut med er nu.

  Här har vi mig när jag var på semester i fjällen i somras! JA en golvmatta går väl bra att träna på någon gång haha! ( rekommenderas ej för de som har ryggproblem).


  Puss och KRam !!!

  Gelenaglar i leopardmönster

  Gjorde Emmas naglar idag innan träningen! Har ju beställt in nya produkter från USA och dom ska tydligen vara bättre än bäst och hålla som sten haha! Nejmen ni förstår.. Emma blev i alla fall supernöjd och jag med, riktigt snygga leopardnaglar!


  En nöjd Emma :) !


  Om någon av er också är intresserad så ligger prislistan på:

  Leopard-tippar: 499 kr
  Glitter - tippar: 449 kr
  Vita - tippar: 349 kr

  Maila mig ifall ni är intresserade:
  beablogg@hotmail.com :)

  Kram kram, ska äta upp min korvstroganoff(stavas det så??) Och sen ska jag sova!
  God natt på er alihoppa!


  Boooort med fettet, heja heja heja heja!  Ca ett år gammal bild.. Bra kombo Bea!

  Det finns massor av nyttiga livsmedel som är bra för fettförbräningen och jag tänkte nedan lista några så att du kan komma igång med att bli av med det envisa fettet.

  Dessa livsmedel förbränner fett:

  • Fisk- som innehåller fett och protein som är bra för energiförbrukningen.
  • Frukt- är rikt på vattenlösliga fibrer som är en bra fiberkälla och som ger mättnad.
  • Grönsaker- innehåller få kalorier och ger mycket mättnad.
  • Bär- i vissa bär finns det ämnen som kan öka på fettförbränningen och de innehåller få kalorier.
  • Nötter- nyttiga fetter gynnar bara fettförbränningen och nötter ger bra mättnad.
  • Soja- är proppfullt av protein och höjer nivåerna av sköldkörtelhormon, vilket ger fettförbränningen en skjuts.
  • Te- innehåller polyfenoler som är bra för fettförbränningen och som förebygger cancer och hjärt- kärlsjukdomar. Till de bästa sorterna hör Krav-märkt grönt te och oolong-te.
  • Chili- innehåller capsaicin som kan öka energiförbrukningen och på så vis fettförbränningen.
  • Vitlök- innehåller ämnen som hjälper till vid fettförbränningen och som är viktiga för hälsan.
  • Ingefära- innehåller också ämnen som ökar på fettförbrännigen.
  • Senap- stark senap, och inte söt senap, innehåller ämnen som kan ge fettförbränningen en skjuts i rätt riktning.


   Info lånat från: dietguiden.com


  Hej fläskläppen

  Sitter och försöker att äta, fått en spricka i läppen. Svider som *** när jag dricker apelsinjuice( jag jag vet världens bästa val haha not, men var supersugen!). Har fått i mig tillräckligt med mat i alla fall efter passet nu så det är bra, för det går faktiskt inte att äta mer nu när det går så ont .. blää


   

  God Natt på er allihoppa!


  Gainomax Tips

  Satt och funderade på vad jag skulle lägga upp för träningstips på bloggen, men så kollade jag runt lite på internet och hittade det här på GAINOMAX hemsida (klicka för att komma dit). Så jag länade deras tips och publicerar de i bloggen så att ni också kan ta del av dem! Bra grejer.

  1. Punktförbränning fungerar inte! Kroppens förbränningssystem tar ingen hänsyn till vilken del av kroppen som arbetar, den använder helt enkelt den totala energi som finns lagrad. När kroppens fettdepåer töms sker det i en genetiskt förutbestämd ordning som inte kan påverkas.
  2. Det finns inga minuskalorier! Varje kalori som tillförs kroppen ger lika mycket energi oavsett vilket livsmedel den ingår i. Kroppen kan inte gå minus på saker som tillförs den.
  3. Man kan inte äta till sig större muskler! Protein blir inte muskler av sig självt, utan det är den fysiska överbelastningen som stimulerar till muskeltillväxt.
  4. Ät efter klockan sex på kvällen! För att kroppen ska kunna hålla blodsockernivån jämn och fungera optimalt är det bäst att fördela energiintaget över hela dagen och kvällen. Om du hoppar över mellanmålet/middagen på kvällen kan kroppen ställa in sig på ”sparlåga”. Kroppen använder då inte den tillförda energin till att anpassa sig efter de yttre fysiska krav som ställts.
  5. Fett kan inte omvandlas till muskler! En gång fett- alltid fett. Muskelceller och fettceller är byggda på helt olika sätt och kan inte förvandlas till något annat. Om du vill bli av med fettväv måste du öka användningen av fetter t ex genom att träna.
  6. Muskler blir inte fett när du slutar träna! Däremot är det sant att om den som slutar träna fortsätter äta lika mycket som tidigare, kommer den personen att minska sin muskelmassa och öka sin fettvävnad.
  7. Inomhuscykling är inte styrketräning för benen. Inomhuscykling är konditionsträning och belastar framför allt hjärtmuskulaturen. Om du vill bli starkare i benen behöver du utsätta dem för överbelastande styrkeövningar.
  8. Återhämta dig inom 30 minuter. Efter träning är depåerna tömda och kroppen behöver fyllas på med både kolhydrater och protein. Direkt efter träning är inlagringsmöjligheten störst. Faktum är att redan efter 30 minuter börjar de signaler i kroppen som styr nybildningen av proteiner i muskelfibrerna att avta.
  9. Styrketräning höjer din ämnesomsättning. Muskelmassa kräver mer energi än fettväv. Styrketräning med ökad muskelmassa som följd innebär således att du ökar din ämnesomsättning även under vila.
  10. Konditionsträning är en färskvara! Det går inte att lagra och spara sin kondition, eftersom kroppen strävar efter att anpassa sig till de yttre krav som ställs. Om du inte ställer några krav på din kropp kommer inte fysiken byggas upp. För att vara i god form måste du träna regelbundet.
   Till alla er som var med i Tävlingen om nellygrejerna, Vinnaren ÄR kontaktad! :)

  1 November

  Hejhej!

  Det är redan den 1:a november? Tiden går fort...
  Idag blir det en tips-fri dag! Ska nämligen sitta och göra flera stycken och sedan kunna publicera dem i veckan( hmm det kommer säkert komma ett tips ikv i alla fall haha! ) . Ikväll är det träning, tänkte hinna plugga lite innan det också.

  För övrigt: Ska iväg till en fotostudio och fotas nästa fredag för nya bilder till bloggen, sjukt bra och kul med ny design och fräscha bilder!


  Här har ni en dagens outfit:

  Keps: Victorias secret
  Halsband+örhängen: Dyrberg Kern
  Jacka: Veromoda
  Jeans: G-star
  Skor: Victorias secret
  Hoppas att ni får en underbar Tisdag!
  Kramar


  bra tips för magrutor!

  Hur får vi dem egentligen? Eller kan man säga "vältränad mage" ? Alla människor kan inte få magrutor, hur de än försöker så kanske det inte går att få ett sexpack. Vanligast för oss tjejer är att vi kanske får två stycken längst upp och sedan som ett streck neråt.

  MEN alla människor har magmusker, tro det eller ej haha nej men för de flesta så gömmer de sig bara under fettet som vi har på magen. Som är tusen gånger svårare för oss tjejer att få bort eftersom att allt fårt fett samlas runt magen och höfterna då vi går upp i vikt.

  Maten:
  Det första som vi måste börja med är maten! Tänk verkligen på vad du äter. Tryck inte i dig massa "fikapauskakor" under dagarna om du vill uppnå ditt mål. Tänk på att äta ca 5 gånger om dagen och försök att minska på den kaloririka maten ( nyttiga fetter går dock bra ). Men inte så jättemycket, snabbmakaroner, vitt bröd, vit pasta överhuvud taget mm. Ja jag tror att nivet vad som är nyttigt och onyttigt bara att ni över huvud taget inte har någon tanke på att börja äta något som ni inte brukar äta. Typ Sallad, sallad?? Jag är väl ingen kanin brukar vissa säga.. Men kom igen, sallad är en av de bästa grejerna som du kan äta. Tar du  mycket sallad och grönsaker på tallriken så orkar du oftast inte äta upp allt annat som du har lagt på.
  Därför, börja äta nyttigt och lite mindre än vad ni ätit förut, eftersom att vi nu måste förbränna fler kalorier som som vi får i oss!

  Träningen
  Som jag nömnde ovan så kommer vi att behöva träna bort alla kalorier som vi äter( kroppen förbränner ca hälften av det vi äter av sig själv under dagen men vi måste iaf få bort resten mha träning). Intervallträning, cykla, jogga, ro roddbåt.. Ja kör alla sorters konditionsträningar som ni kan komma på! MINST tre gånger i veckan för att få bra resultat. Konditionsträning = fettförbränning .
  För vad vi gör nu är att mha kondiionsträning springer bort vårat fett(vi kan ju inte pounktförbränna så mha konditionsträning kommer vi att tappa fett på hela kroppen) och gör så att magmusklerna kommer fram!


  Magövningar för bästa resultat:
  Tänkte lägga upp några riktigt bra träningstips för magen så att ni inte ens kan skratta efteråt.
  (värm upp innan).

  Jätte bra övningar som man kan göra hemma på en träningsmatta(ngt lite mjukare än golv iaf!) hemma i vardagsrummet efter man exempelvis har varit ute och sprungit. Glöm inte att träna ryggen också ifall ni kör mage så ni inte blir snea.

  1. Börja med att köra 100 små situps.
  2. Direkt efter "cykla" i luften med benen i en minut.
  3. 100 situps igen direkt efter.
  - mini vila, 10 sekunder.
  4. Ligg på rygg och släng upp benen upp i luften som på bilden. Ner igen utan att nudda golvet och sen upp igen, upprepa 50 gånger. Ha huvudet upp eller ner, känn efter vad som känns bäst.


  - Vila ca 10 sekunder igen.
  5. Nu istället för att ha händerna i golvet så sträcker du på dig när du kommer ner och tar upp både benen och händerna, ner igen(utan att nudda marken). Upprepa 20 gånger.


  6. Avsluta med 100 situps, eller så många som du orkar!!!

  Vila i 1-2 min typ. Sen: kör allt två gånger till :) !


  Känner ni att det kommer att bli alldeses för jobbigt så halvera eller dela alla övningar på tre istället för att köra lika många.


  Hoppas att inlägget gar er lite motivation och inspiration!
  Kramar Bea!


  ps: Alla som var med i dagens blogg, en vinnare kommer att dras imorgon!


  RSS 2.0